Το πρώτο κουδούνι για το σχολικό έτος 2019-2020

Το πρώτο κουδούνι ήχησε και μαζί με τις φωνές των μαθητών, γέμισε ο χώρος του Γυμνασίου Λ.Τ. Βερδικούσας. Με τον καθιερωμένο αγιασμό πραγματοποιήθηκε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, στον αυλειο χωρο του σχολείου.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται

στους μαθητές

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Προγραμματισμός- Coding & Φυσικές Επιστήμες στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Βερδικούσας

Στο  Γυμνασίου Λ.Τ. Βερδικούσας  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τoν τρόπο που ο Προγραμματισμός- Coding  μπορεί να συνδυαστεί με τις Φυσικές Επιστήμες . Η  χημικός  κα. Κομματά Αγορή, βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Βιέννη,  εκπροσωπώντας   το σχολείο, στην τελική παρουσίαση του προγράμματος “ Coding in STEM Education” μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού δικτύου Εκπαιδευτικών Φυσικών Επιστημών “ Science on stage” Germany.

Οι μαθητές, λοιπόν, του Γυμνασίου Λ.Τ.  Βερδικούσας ενημερώθηκαν  για τα  ερευνητικά σχέδια – projects  που ανέπτυξαν οι συμμαθητές τους  σε όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο των  προγραμμάτων “Coding in STEM Education” και “ Football in Science Teaching”. Συνειδητοποίησαν ότι ο προγραμματισμός (Coding) είναι μέρος της καθημερινότητας τους και πως όταν συνδυαστεί με τις Φυσικές Επιστήμες μπορεί να οδηγήσει σε εντυπωσιακές κατασκευές. Ενθουσιάστηκαν  από τον «Ηλιακό αποστακτήρα» που οι Ισπανοί μαθητές κατασκεύασαν  και προγραμμάτισαν, από  το «Μαγικό Γάντι» με πέντε αισθητήριες, έναν για κάθε δάχτυλο των Ρουμάνων μαθητών. Παρακολούθησαν τους Έλληνες μαθητές, του 7ου Λυκείου Τρικάλων, να διερευνούν το «πως η οξύτητα ενός διαλύματος επηρεάζεται από τη θερμοκρασία», και πλήθος άλλων  ερευνητικών εργασιών,  που κάλυπταν όλο το φάσμα των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών συνδυασμένα πάντα  με την Πληροφορική.

Το “ Science on stage” είναι ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο  Εκπαιδευτικών Φυσικών Επιστημών όπου οι εκπαιδευτικοί γίνονται πολλαπλασιαστές γνώσεων, εμπειριών, ιδεών ώστε να εμπνεύσουν τους μαθητές τους, να αυξήσουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την ομαδική εργασία. Η εμπειρία αυτή μεταλαμπαδεύτηκε από την εκπαιδευτικό στους  μαθητές τους σχολείου μας με την παρότρυνση :

Start coding!

Coding is nothing new

Coding is everywhere    

Εκπαίδευση από το ΕΚΑΒ Λάρισας

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του ΕΚΑΒ Λάρισας, με σκοπό την εκπαίδευση – ενημέρωση  τόσο των μαθητών-μαθητριών όσο και των εκπαιδευτικών σε θέματα πρώτων βοηθειών, πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης  (ΚΑΡΠΑ)

Ο κ. Παπακώστας Αχιλλέας, Διασώστης –Πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ και Εκπαιδευτής, αναφέρθηκε τις τεχνικές που εφαρμόζονται από τους επαγγελματίες υγείας στην αντιμετώπιση τραυματισμών, εγκαυμάτων α΄,,β΄και γ΄ βαθμού , δηλητηριάσεων, καταγμάτων και εμφραγμάτων.

Τέλος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την εκπαίδευση σε περιστατικά που απαιτείται καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς και την επίδειξη που ακολούθησε με τη χρήση απινιδωτή ή μη. 

Εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λ.Τ. Βερδικούσας συμμετείχαν και φέτος με ιδιαίτερη υπερηφάνεια στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αρχικά ο Σύλλογος διδασκόντων, οι μαθητές και οι μαθήτριες, παραβρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προς τιμήν των Πεσόντων, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Βερδικούσας. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η  κα. Πάνου Δήμητρα, Θεολόγος του Γυμνασίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Δουίκα Ιωάννα- Ελευθερία και Ιγγλέζο Νικόλαο. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ακολούθησε ο  Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή των μαθητών μας στην παρέλαση, στην πλατεία του χωριού.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για να δείτε το  Δελτίο Τύπου της ΔΔΕ Τρικάλων  σχετικά με την  Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία (Αγωνίσματα) των Υποψη...
Για να δείτε το Δελτίο τύπου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας σχετικά με την Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία (Αγωνίσματα) ...
Δείτε το ΦΕΚ και το έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ για την εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημί...
Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα των Ιατρικών Εξετάσεων, οι οποίες θα γίνουν στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας και αφορούν τους υποψήφιους των ...
Α. Καθορισμός προγράμματος πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2019 ειδικών μαθημάτων των υποψηφίων για εισαγωγή στα οικεία Τμήματα.Β. Ορισμός π...
Για να δείτε το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2019 μαθημάτων ημερήσεων και εσπερινών ΓΕΛ, γενικής παιδείας και προσανατολισ...

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ...