Καμάρι και Υπερηφάνεια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1940

Καμάρι και υπερηφάνεια για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λ.Τ. Βερδικούσας για μια ακόμα φορά, τίμησαν την Εθνική Επέτειο  του "ΟΧΙ", συμμετέχοντας με καμάρι και υπερηφάνεια στην μαθητική παρέλαση στους δρόμους της Βερδικούσας.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 1940 ξεκίνησαν με την καθιερωμένη  Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προς τιμήν των Πεσόντων, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Βερδικούσας, παρουσία των αρχών του τόπου και  πλήθους κόσμου .

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων από τις μαθήτριες Καζάκη Αικατερίνη και Γκόγκου Αναστασία. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ακολούθησε ο  Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μαθητική παρέλαση του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και τέλος του Γυμνασίου Λ.Τ. Βερδικούσας .

 

 

Συμμετοχή στην παρέλαση της 6ης Οκτωβρίου στην Ελασσόνα

Με λαμπρότητα και επισημότητα ολοκληρώθηκαν στην Ελασσόνα την Κυριακή   6 Οκτωβρίου, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 107ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό. Στην καθιερωμένη παρέλαση συμμετείχαν και οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Βερδικούσας.

Το πρώτο κουδούνι για το σχολικό έτος 2019-2020

Το πρώτο κουδούνι ήχησε και μαζί με τις φωνές των μαθητών, γέμισε ο χώρος του Γυμνασίου Λ.Τ. Βερδικούσας. Με τον καθιερωμένο αγιασμό πραγματοποιήθηκε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, στον αυλειο χωρο του σχολείου.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται

στους μαθητές

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης, του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών & Θεατρική παράταση " Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ" του Μολιέρου

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Βερδικούσας  εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, φίλοι και όλοι όσοι βοήθησαν, κάναμε μια  στάση στο όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε  το Σεπτέμβριο του 2018.  Έναυσμα αυτού του ταξιδιού ήταν η άποψη που υιοθετήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλο το Σύλλογο Διδασκόντων , ότι όλα τα σχολεία ακόμη κ αυτά των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας θα πρέπει να  παρέχουν ποιοτική Εκπαίδευση, δίνοντας τις ίδιες ευκαιρίες μάθησης σε όλους τους μαθητές μας.

Απαριθμώντας τες , βάζοντας προτεραιότητες έχοντας πάντα ως στόχο ότι το σύγχρονο σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό σχολείο και να προσαρμόζει τις διδακτικές του προσεγγίσεις στις ανάγκες των μαθητών, οδηγηθήκαμε στα πράγματα που θα έπρεπε να δημιουργήσουμε.

Αποφασίσαμε ότι ως πρώτη προτεραιότητα το σχολείο μας χρειάζεται ένα υπερσύχρονο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη  ,αίθουσα εκδηλώσεων, έτσι ώστε οι μαθητές μας , τα παιδιά μας δηλαδή, να οδηγηθούν  σε ταξίδι αναζήτησης, ανακάλυψης και διαμόρφωσης γνώσης και νέων εμπειριών.

Από τη σκέψη ως την υλοποίηση όμως ένας μεγάλος αγώνας.

Η στάση προφανώς και δηλώνει την επίτευξη κάποιων από τους στόχους που τέθηκαν. Και αυτό χάρη στην επιμονή και υπομονή των εκπαιδευτικών και των ομάδων .

Στο σχολείο για το έτος 2018-2019 υλοποιήθηκαν επιτυχώς τρία Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων εκ των οποίων τα δύο με συντονίστριες τις εκπαιδευτικούς    Κομματά Αγορή ΠΕ04.02- Χημικός , Παπαγιάννη Βασιλική ΠΕ02-Φιλόλογος  και με τίτλους «Διαμόρφωση του Εργαστηρίου  Φυσικών  Επιστημών σε  χώρο ασφαλούς πειραματισμού σύμφωνα με τις Αρχές της Αειφορίας » και  «Αναδιαμόρφωση μιας αίθουσας, οργάνωση και λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης» αντίστοιχα.

Με την  αναβάθμιση του εργαστηρίου θα  βοηθηθεί   η εποπτική διδασκαλία η οποία, σε συνδυασμό με την εφαρμογή σύγχρονων διδακτικών μεθόδων, θα βοηθήσει τους μαθητές μας  να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο βάθος έναν επιστημονικό χώρο που, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα παρέμενε ένα θεωρητικό σχήμα χωρίς πρακτική διάσταση.

Κοινός στόχος είναι να δοθεί σε όλους τους μαθητές η ευκαιρία, αλλά και τα εφόδια, να αγαπήσουν τις Φυσικές Επιστήμες με βιωματικό τρόπο, να καλλιεργήσουν την επιστημονική σκέψη και να μάθουν να συνεργάζονται. Οι εκπαιδευτικοί σε ένα σύγχρονο κ πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την πειραματική προσέγγιση της Επιστήμης τους , να εμβαθύνουν στο γνωστικό τους αντικείμενο, να δώσουν το κίνητρο στους μαθητές να αναπτύξουν τις έμφυτες δεξιότητες τους.

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας, με  σκοπό και ευχή  οι μαθητές μας «να διαβάζουν και να ονειρεύονται». Αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 1800 τίτλους και ελπίζουμε στο μέλλον να στεγάσει και άλλους  νέους τίτλους. Θεμελιώθηκε μετά από την υπόσχεση για βοήθεια ,του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Χαρίτων. Στην προσφορά βιβλίων , εκτός από την Ι.Μ. Ελασσώνος , ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας καθώς η  Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας  ΕΕΠΕΚ .

Το τρίτο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας έχει ως τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ:"Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ"» , με Συντονίστρια την εκπαιδευτικό Μπαλοδήμου Θεανώ ΠΕ05-Γαλλικής.

Το σχολείο δεν αποτελεί χώρο στείρας μάθησης. Είναι χώρος κοινωνικοποίησης , προβολής , έκθεσης. Μέσα σε μια θεατρική παράσταση  καλλιεργείται το πνεύμα της συνεργασίας, ο σεβασμός του «άλλου», αμβλύνονται οι διαφορές μεταξύ των μαθητών  και δημιουργείται ένα κλίμα οικειότητας τόσο μεταξύ τους όσο και με τους εκπαιδευτικούς, που αναβαθμίζει τους μαθητές από παθητικούς δέκτες της μαθησιακής διαδικασίας σε παραγωγούς πολιτισμού και σε πρωταγωνιστές μιας προσπάθειας σημαντικής κι ενδιαφέρουσας.

Στις 25 Ιουνίου λοιπόν, κάναμε μια στάση για να εγκαινιάσουμε τους δύο αναδιαμορφωμένους χώρους του σχολείου μας και για ανεβάσουμε με αγάπη , μεράκι και πολύ προσπάθεια την θεατρική παράσταση. Και για να υποσχεθούμε ότι αυτό το  όμορφο  ταξίδι  δεν θα τελειώσει εδώ …………………

 

 

      Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ                                     

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΓΟΡΗ                   

ΠΕ86- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ                         ΜΠΑΛΟΔΗΜΟΥ ΘΕΑΝΩ 

                                                               ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για να δείτε το  Δελτίο Τύπου της ΔΔΕ Τρικάλων  σχετικά με την  Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία (Αγωνίσματα) των Υποψη...
Για να δείτε το Δελτίο τύπου της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας σχετικά με την Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία (Αγωνίσματα) ...
Δείτε το ΦΕΚ και το έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ για την εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημί...
Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα των Ιατρικών Εξετάσεων, οι οποίες θα γίνουν στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας και αφορούν τους υποψήφιους των ...
Α. Καθορισμός προγράμματος πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2019 ειδικών μαθημάτων των υποψηφίων για εισαγωγή στα οικεία Τμήματα.Β. Ορισμός π...
Για να δείτε το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2019 μαθημάτων ημερήσεων και εσπερινών ΓΕΛ, γενικής παιδείας και προσανατολισ...

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ο ΚΑΙΡΟΣ...